Yapım aşamasındaki inşaat cephelerinde, binalarda, montalama, boya, tamirat ve tadilat işleri için kullanılırlar ve üzerinde insan taşıyan bu asansör çeşidi kolay çalışma imkanı ve hızlı bir iş bitirme imkanı sunar. Her türlü zemine monte edilebilen cephe asansörlerinin kaldırma kapasiteleri 1,5 tona kadar çekebilir.
Zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan cephe asansörleri kullanım amacına göre istenilen büyüklükte ve hızda üretilmektedir. Uzun kullanım süreleri ve kötü hava koşulları cephe asansörlerinin çalışmasında sıkıntı çıkartabilir. Bu nedenle 24 Haziran 2015 tarihinde 29396 sayılı resmi gazetede yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince asansörlerin yıllık periyodik kontrol ve muayenelerinin A tipi akredite muayene kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.
Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği
Bu Yönetmeliğin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere işletme, bakım, periyodik kontrol, mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetim, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kuralları belirlemektir. Cephe asansörleri ilgili yönetmeliğe göre yılda 1 defa periyodik kontrolleri yapılmalı ve buna göre rapor hazırlanmalıdır.